Skriva gåvobrev själv för endast 245 kr

Börja här »
RSS

Därför bör ni skriva äktenskapsförord

15 Aug 2021

Därför bör ni skriva äktenskapsförord

Med ett äktenskapsförord kan ni skapa trygghet för er och undvika oklarheter ifall ni skulle skilja er. Visste du till exempel att allt delas lika vid skilsmässa, vilket endast kan ändras genom äktenskapsförord. Detta gäller även egendom som man tagit med sig in i äktenskapet.

Juridiskt avtal med sin partner - är det nödvändigt?

Många tycker att det inte ska vara nödvändigt att skriva ett jurdiskt avtal med den man älskar och är eller ska gifta sig med, men när skilsmässan är ett faktum kan det vara svårt att komma överens och därför bör man uprätta ett äktenskapsförord redan nu.

Kontakta oss för att få hjälp

Vi kan hjälpa er att upprätta gåvobrev. Kontakta oss om ni har några frågor eller vill ha hjälp med själva upprättandet och utformningen av ett gåvobrev.

Klicka här för att skriva äktenskapsförord online.

Ärver alltid gifta från varandra?

6 Jul 2021

Ärver alltid gifta från varandra?

Idag ser familjekonstellationer ut på olika sätt med bonusbarn, bonusmamma och bonuspappa för att nämna några exempel. Det som kan verka självklart inom arvsordningen är kanske inte så självklart, utan bör alltid alltid kollas upp med en kunnig jurist inom området.

Vad säger arvsreglerna?

Arvsreglerna säger att äkta makar ärver varandra och gällande barn så ärver de sina föräldrar först när föräldrarna gått bort.

Kontakta oss om du är osäker

Är du osäker på hur din familjekonstellation kan komma att påverka ditt arv så är du välkommen att höra av dig till oss om du går i tankarna på att upprätta ett äktenskapsförord att gälla unikt eller bredvid tidigare upprättade äktenskapsförordshandlingar.

Registrera äktenskapsförord hos SKV

23 Feb 2020

Registrera äktenskapsförord

Dom flesta avtal som upprättas i Sverige blir legalt giltiga när samtliga parter har underteckat. Men äktenskapsförord måste alltid registreras hos Skatteverket efter det att berörda personer har signerat äktenskapsförordet.

Varför måste äktenskapsförord registreras hos Skatteverket?

Därför att det finns en lagstiftning som säger att detta måste göras.

Tänk på följande

Tänk på att äktenskapsförordet för blir giltigt efter att det har registrerats hos Skatteverket och inte det datum då de som har ingått eller ska ingå äktenskap har skrivit under äktenskapsförordet.

Välkommen

Detta är en webbplats med tips, råd och juridikrelaterad information om äktenskapsförord och hur du ska göra om du vill upprätta det på egen hand, i en e-tjänst eller med en jurist eller advokat.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-275 276

Fler avtal

Söker du efter andra avtal så kan du besöka någon av våra andra avtalswebbsidor. Behöver du avtala något mellan dig och din partner så kan samboavtal eller gåvobrev vara lösningen.

Länkar