Att skriva äktenskapsförord själv

Skriva äktenskapsförord själv

Att skriva äktenskapsförord själv utan jurist är inte så svårt som man kan tro. Men det gäller att man vet vad som gäller, eftersom det är en juridisk handling som ska skrivas.

Det första som ni ska fråga er är om ni tillsammans känner en osäkerhet inför att använda er själva som resurser för att skriva äktenskapsföroredet? Råder det en stor osäkerhet så är det alltid bättre, i alla lägen att kontakta en jurist eller använda en e-tjänst som kan garantera att upprättandet blir juridiskt säkrat.

En äktenskapsförord för lös egenom, det vill säga pengar och saker av värde, där det inte finns några villkor, mer än att man vill avtala om själva överlåtelsen kan skriva själv. Har du tänkt att skriva gåvobrev själv så går det bra att göra det i vår e-tjänst.

Skriva ett äktenskapsförord själv

Så här skriver du äktenskapsförord själv

Så om ni tänker skriva äktenskapsförord själva så ska det innehålla följande:

  • Om äktenskapsförordet ska upprättas inför att äktenskap ingås eller om det ska gälla för ett äktenskap som ingåtts.
  • Uppgifter om maken och makan.
  • Villkor (ifall sådana ska finnas med).
  • Ort, datum och underskrifter av make och maka samt eventuella vittnen.

Välkommen

På den här hemsidan finns information, tips och råd om äktenskapsförord och hur du ska göra om du vill upprätta det på egen hand, i en e-tjänst eller med en jurist eller advokat. Om du inte hittar det du söker efter så kan du ställa din fråga direkt till oss via kontaktformuläret eller genom någon av nedan angiva kontaktvägar.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-275 276

Fler avtal för privatpersoner

Söker du efter andra avtal så kan du besöka någon av våra andra avtalssidor. Behöver du avtala något mellan dig och din partner eller andra närstående så kan samboavtal eller gåvobrev eller gåvobrevfastighet vara lösningen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om vardagsjuridik

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)