Intressanta artiklar om äktenskapsförord

Detta krävs för ett onlineupprättande

Att skriva äktenskapsförord online skiljer sig inte från att upprätta på annat sätt. Så vem får skriva äktenskapsförord online då?

Avser att gifta sig

Det första som krävs är två personer som har som mål att ingå äktenskap med varandra. Det kan ske kyrkligt såväl som borgerligt.

Är redan gifta

En äktenskapsförordshandling kan också upprättas av ett par som redan är gifta, vilket är vanligt att göra om man har varit gifta än längre tid.

Är gifta och har ett äktenskapsförord sedan tidigare

Även för en make och maka som redan har ett sedan tidigare kan skriva ett nytt som kan gälla vid sidan om eller över det befintliga äktenskapsförordet.

Hur fungerar det att skriva juridiska handlingar online?

Hitta en seriös onlinetjänst

Det finns många aktörer som tillhandahåller onlinetjänster för upprättande av juridiska handlingar för både företag och privatpersoner. Det finns flera som tyvärr är direkt oseriösa som bör undvikas med alla medel. Men hur ska man veta vem som är seriös? 

Googla gallra utforska

Det första som ni bör göra är att googla på söktermer som med äktenskapsförord att göra, till exempel skriva äktenskapsförord. Tänk på att det är många aktörer och det är inte alltid den bästa som kommer högst upp i sökresultaten, så bläddra vidare ett 3-4 sidor så att du får ett bra och omfattande underlag att gå igenom. Börja med att sålla ut resultat som inte innehåller en onlinetjänst. Många som hamnar högt upp i sökreslutatet har andra mål med att synas på söktermer om äktenskapsförord än att erbjuda onlinetjänster. När ni har gjort en första gallring så kan ni välja ut några att titta närmare på, både från första sidan och i slutet av listan.

Prova tjänsten

På de alternativ som ni valt ut så bör ni sedan fortsätta med att testa onlinetjänsterna. Redan här brukar majoriteten falla bort på grund av bristfällighet. De tjänster som ni tycker verka fungera bra behåller ni för vidare gallring.

Titta på omdömen

Avtalstjänster brukar ofta vara bra på att visa upp omdömen. Detta är något som ni bör kontrollera för att få en ännu tydligare uppfattning om huruvida användarna som använt tjänsten tidigare är nöjda eller inte.

Jämför priser

Slutligen, jämför vad de olika aktörerna tar betalt för att skriva äktenskapsförord online. Det skiljer sig rejält just när det kommer att handla om avtalsskrivning online. Vissa aktörer tar mer betalt för att man egentligen erbjuder en hybridtjänst där en jurist tillslut ska upprätta den juridiska handlingen för att sedan skicka den till er. Detta tar oftast minst 24 timmar och det brukar för det mesta inte kosta under 1 000 kr. Detta kan jämföras med helautomatiska tjänster som också är 100 procent jurdisikt säkrade där priserna ligger från 275 -600 kr. Varför prissättningen är så varierande beror på vilken typ av lösning som aktören i fråga tillhandahåller och hur organisationen ser ut. En del som erbjuder avtalstjänster online är rena juristbyråer och har offlineverksamhet, fina kontorslokaler på attraktiva adresser samt välavlönade jurister och advokater.

Ta kontakt direkt

Forfarande osäker - ta direkt kontakt med aktören som tillhandahåller onlinetjänsten.

 

Klicka här för att se alla intressanta artiklar om äktenskapsförord.

27 Oct 2022

Välkommen

På den här hemsidan finns information, tips och råd om äktenskapsförord och hur du ska göra om du vill upprätta det på egen hand, i en e-tjänst eller med en jurist eller advokat. Om du inte hittar det du söker efter så kan du ställa din fråga direkt till oss via kontaktformuläret eller genom någon av nedan angiva kontaktvägar.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-275 276

Fler avtal för privatpersoner

Söker du efter andra avtal så kan du besöka någon av våra andra avtalssidor. Behöver du avtala något mellan dig och din partner eller andra närstående så kan samboavtal eller gåvobrev eller gåvobrevfastighet vara lösningen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om vardagsjuridik

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)